Ciuperca piciorului: tratament, simptome, medicamente pentru ciuperca

 Infecțiile fungice ale pielii se răspândesc foarte repede. Infecțiile de această natură sunt în mod constant în mediu și în corpul uman, manifestându-se atunci când se creează o situație favorabilă. De regulă, o boală infecțioasă este diagnosticată cu o concentrație crescută de umiditate și căldură în mediu. De aceea, experții subliniază un risc deosebit de apariție a unei ciuperci la picioare în vestiarele și dușurile comune ale centrelor de fitness, piscinelor, saunelor și băilor. Microorganismele patogene se hrănesc cu proteina conținută în epiteliu și se stabilesc în locurile cele mai convenabile pentru reproducere: în pliurile dintre degete de la mâini și de la picioare.


Cauzele bolii

Problema este exacerbată într-un mediu umed și cald, în care agenții infecțioși se înmulțesc activ. Cum apare infecția? Purtătorii unei boli infecțioase pierd în mod constant solzii stratului de suprafață al pielii, care sunt afectați de ciupercă. Atunci când o persoană sănătoasă intră în contact cu picioarele goale cu o suprafață pe care aceste solzi sunt comune, infecția este inevitabilă în majoritatea cazurilor. Așa se transmite infecția de la o persoană la alta. Prin contact direct, riscul de infectare este minim.


Cu toate acestea, chiar și atunci când mergeți pe o suprafață netratată, ciuperca de pe picioare nu provoacă întotdeauna simptome vii. Contribuie la infectarea țesuturilor sănătoase:

  • Deteriorarea unghiilor, crăpături, răni, abraziuni;
  • Nerespectarea regulilor de igienă personală;
  • Folosirea lucrurilor comune;
  • Uscarea slabă a piciorului și a pielii dintre degete după contactul cu umezeala;
  • Caracteristici anatomice ale picioarelor, spații interdigitale înguste, deformări și leziuni ale degetelor, picioare plate.


Dermatologii recomandă să vă ștergeți și să uscați temeinic picioarele după ce ați luat tratamente cu apă. Deplasați-vă în locuri publice numai în papuci sau papuci, evitați contactul direct al pielii cu diverse suprafețe.


Factori de risc

Cine altcineva riscă să facă o boală similară? Desigur, există o anumită listă de factori de risc care trebuie luați în considerare:

  • Transpirație crescută a picioarelor;
  • Prezenta regulata in spatiile comune unde se creeaza un mediu umed;
  • Folosirea de pantofi strâmți, incomozi, slab respirabili, din materiale artificiale;
  • Boli concomitente care afectează imunitatea generală.

Orice slăbire a sistemului imunitar contribuie la răspândirea diferitelor infecții în organism.

Simptome neplăcute

Această boală are multe simptome. Uneori nu apar deloc, alteori apar după câteva luni. Este imposibil să ignorați semnele unei ciuperci pe picioare, altfel se vor transforma din simptome ușor deranjante în fenomene foarte neplăcute și inestetice.

Cele mai frecvente simptome sunt:

  • Mâncărime și arsură în regiunea interdigitală sau la baza piciorului;
  • Piele albă laxă în spațiile dintre degete;
  • Formarea fisurilor;
  • Roșeață și erupții cutanate de altă natură;
  • Peeling al pielii;
  • Formarea veziculelor și rănilor;
  • Inflamație și decolorare a pielii zonei periungale.


La fiecare pacient în parte, simptomele bolii se manifestă în moduri diferite: ele pot fi fie combinate între ele, fie nu. Sarcina principală a pacientului este să acorde atenție în timp util semnelor probabile care pot indica această patologie. Cu cât o boală infecțioasă este diagnosticată mai devreme și este prescrisă o terapie eficientă, cu atât mai repede se va obține rezultatul acesteia. Din păcate, ciuperca avansată din a doua și a treia etapă nu este ușor de vindecat.

Tipuri de patologie

În funcție de locația zonei afectate de infecția fungică și de simptomele predominante, se disting următoarele tipuri de boală:

  • Ciuperca interdigitala, cand pielea dintre degetele de la picioare este afectata, si fara tratamentul necesar, infectia trece la placa unghiala;
  • Ciuperca plantară, care afectează pielea regiunii călcâiului, suprafețele laterale și locurile de sprijin maxim.

Promicil ce este și pentru ce este?

Promicil este o crema naturala regeneranta si tonifianta pentru ciuperca picioarelor care elimina mancarimile si furnicaturile. Promicil previne creșterea bacteriilor și ciupercilor pe picioare. Dezvăluie pielea mai moale, cu aspect mai sănătos, prevenind în același timp crăparea și descuamarea. Este sigur pentru sănătatea pielii, deoarece toate ingredientele din formulă sunt 100% naturale și au un efect de regenerare asupra picioarelor crăpate și cu mâncărimi.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Obesidad - ¿Qué es?

EE. UU. Aprueba la primera píldora para la depresión posparto

¿Qué es la prostatitis y cómo tratarla?