Principalele cauze ale diabetului de tip 2

 INFORMATII GENERALE

Toate formele de diabet se datorează incapacității de a utiliza în mod adecvat glucoza, principala sursă de energie din organism. Acest lucru se datorează unei încălcări a producției sau utilizării în organism a hormonului insulină, care este produs în celulele pancreasului și care este necesar pentru conversia zahărului, amidonului și a altor componente alimentare în energie.


La persoanele cu diabet zaharat de tip 2, pancreasul poate să nu producă suficientă insulină sau organismul ar putea să nu o poată utiliza în mod adecvat. Ca urmare, nivelul glucozei din sânge crește, provocând leziuni vaselor de sânge și altor organe.


Această formă de diabet apare la persoanele de vârstă mijlocie și în vârstă. Diabetul de tip 2 este diagnosticat pe baza nivelurilor ridicate de glucoză din sânge, precum și a nivelurilor ridicate de glucoză în urină.


Cauze

Se crede că atunci când apare diabetul de tip 2, o predispoziție genetică la boală joacă un rol. Ecologia slabă, stilul de viață sedentar, fast-food-ul, stresul frecvent și o combinație de factori de risc precum vârsta și excesul de greutate afectează, de asemenea, dezvoltarea bolii. Cel mai important factor predispozant a fost însă obezitatea. S-a constatat că peste 80% dintre cei cu diabet de tip 2 sunt supraponderali. Se crede că excesul de grăsime interferează cu capacitatea organismului de a utiliza insulina.


SIMPTOME ALE DIABETULUI DE TIP 2

Sete intensă, gură uscată, urinare frecventă, foame crescută, pierdere rapidă în greutate, slăbiciune și oboseală, iritabilitate.


COMPLICATII

În caz de control insuficient al diabetului de tip 2, crește riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral, boli de rinichi, tulburări neurologice, impotență, tulburări de vedere (inclusiv orbire), cangrenă. Diabetul de tip 2 este o boală periculoasă. În absența unei terapii eficiente, moartea este posibilă, care este asociată cu complicații datorate nivelului ridicat de glucoză din sânge sau modificări patologice ale organelor și sistemelor.


CE POTI FACE?

Dacă aveți simptome de diabet, trebuie să treceți imediat la un examen medical. Chiar dacă nu există simptome de diabet zaharat, nivelul zahărului din sânge și din urină trebuie monitorizat, în special pentru persoanele cu antecedente familiale de diabet zaharat, cele peste 40 de ani și/sau care sunt supraponderale.

Odată diagnosticat cu diabet, este necesară supravegherea medicală regulată și monitorizarea glicemiei pentru a evita complicațiile.

Pentru a trata eficient diabetul, ar trebui să vă monitorizați cu atenție starea.


Persoanele cu diabet de tip 2 ar trebui să:

  • controlează conținutul de glucoză și colesterol, precum și greutatea corporală, inclusiv în alimentația ta alimente sărace în calorii, sărace în zahăr, grăsimi și bogate în carbohidrați complecși și fibre vegetale;
  • faceți exerciții fizice regulate pentru a reduce necesarul de insulină și pentru a crește pierderea în greutate;
  • pentru a determina conținutul de glucoză din sânge la domiciliu folosind un glucometru, care ajută o persoană să își ajusteze dieta și exercițiile fizice și să prevină dezvoltarea complicațiilor diabetului. Automonitorizarea nivelului de glucoză vă permite, de asemenea, să observați cum scade nivelul de glucoză din sânge pe măsură ce scade greutatea corporală.


Persoanele cu diabet ar trebui să ia măsuri preventive pentru a evita răcelii, se recomandă menținerea igienei picioarelor.

Cursul diabetului de tip 2 depinde foarte mult de autocontrol. În cele mai multe cazuri, diabetul de tip 2 poate fi controlat prin dietă și exerciții fizice și medicamente hipoglicemiante.

Ce este Gluconol?

Gluconol – este un supliment alimentar organic și 100% sigur pentru tratamentul diabetului zaharat. Aceste capsule previn eficient apariția complicațiilor și combate principalele simptome, inclusiv nivelurile ridicate de glucoză și lipsa de insulină, produse în mod natural în organism.

https://supplementpharmacies.com/ro/prodotto/gluconol/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Obesidad - ¿Qué es?

EE. UU. Aprueba la primera píldora para la depresión posparto

¿Qué es la prostatitis y cómo tratarla?