Suplimentele alimentare dăunează și beneficiază

 Supliment alimentar - ce este, beneficiu și rău. Un supliment alimentar este o substanță compozită care nu este un medicament și se folosește atunci când mănâncă, putând fi și el inclus în compoziția sa. Primul supliment alimentar a fost inventat de un chimist care a ajuns în închisoare. Voia să îmbogățească rațiile slabe ale închisorii. În Rusia, suplimentele alimentare au apărut mult mai târziu, dar sunt deja solicitate, precum și în întreaga lume.

Diferența dintre aditivi biologici și medicamente

Principala diferență este că medicamentele sunt necesare pentru a elimina simptomele unei boli care s-a dezvoltat deja. Suplimentele alimentare sunt necesare pentru formarea enzimelor. Nu elimină bolile, deoarece au un mecanism și un principiu de funcționare diferit. Ele restabilesc activitatea principalelor sisteme ale organelor interne. Puteți lua suplimente alimentare de-a lungul vieții, în timp ce medicamentele sunt concepute doar pentru un anumit curs de tratament. Vitamine naturale


Atenţie! Dacă comparăm compozițiile, atunci medicamentele sunt substanțe sintetizate chimic. Suplimentele alimentare sunt realizate din ingrediente naturale. Acesta este un amestec natural de vindecare care se recomandă să fie luat în timp ce sunteți sănătos, astfel încât organismul să reziste diferitelor boli.


Daunele și beneficiile suplimentelor alimentare

Pentru ca aditivii biologici să fie benefici, ar trebui să acordați atenție producătorilor certificați.


Beneficiile suplimentelor alimentare

Suplimentele pot avea multe proprietăți benefice. Beneficiile folosirii suplimentelor alimentare:

  • contine doar ingrediente naturale din plante;
  • se stabilizeaza procesul metabolic si metabolismul general;
  • in compozitia suplimentelor se gasesc multe vitamine care compenseaza deficienta.

Atenţie! Aportul adecvat de suplimente alimentare ajută la îmbunătățirea stării generale de bine și a sănătății unei persoane. Consumul lor regulat ajută la îmbunătățirea procesului de digestie.


Suplimentele alimentare sunt dăunătoare sănătății?

Problema este că nu toate suplimentele alimentare au fost testate clinic. Multe companii, încercând să economisească din producție, adaugă componente de origine dubioasă la compoziția aditivilor. De asemenea, interacțiunea lor cu diferite medicamente nu a fost studiată. Prin urmare, pot exista puncte negative:

  • dependenta psihologica, de care se scapa greu;
  • lipsa efectului dorit;
  • dacă compoziția conține componente toxice și otrăvitoare pot apărea consecințe grave.

Prin urmare, este recomandabil să luați suplimente alimentare numai după consultarea unui medic, deoarece experții cunosc cele mai dovedite formulări și cum să le luați corect.


Clasificarea suplimentelor alimentare

Există mai multe tipuri de aditivi biologici. Au fost identificate următoarele grupuri:

  • pe bază de plante - cel mai popular; 
  • origine animală; 
  • vitamine; 
  • minerale;
  • substanțele fiziologic active se bazează pe molecule care sunt implicate în procesele metabolice ale corpului uman.


Atenţie! Aditivii biologici de origine vegetală și animală au fost folosiți de oameni de-a lungul existenței omenirii, dar acum au un aspect diferit.


În ce cazuri este necesar să luați suplimente alimentare

Astăzi, o persoană are adesea lipsă de fibre, minerale, vitamine. Acest lucru afectează negativ sănătatea. Majoritatea locuitorilor din Japonia, SUA și alte țări dezvoltate iau suplimente alimentare și trăiesc mult mai mult decât o persoană obișnuită. Dar aportul lor necontrolat duce și la reacții alergice. Prin urmare, majoritatea suplimentelor ar trebui luate în cursuri care necesită o pauză. Numai în acest fel este posibil să beneficiezi de medicamente active biologic și să nu dăunezi sănătății.

https://supplementpharmacies.com/ro/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Obesidad - ¿Qué es?

EE. UU. Aprueba la primera píldora para la depresión posparto

¿Qué es la prostatitis y cómo tratarla?